Nacisti zažgali delavsko zbornico v Odesi: 40 mrtvih

Ukrajinski nacisti, člani Pravega sektorja, poslani iz Kijeva, so v Odessi napadli delavsko zbornico. Vhode so zaprli pod budnimi očmi pasivne policije in oddaljenih gasilcev, nato pa z molotovkami zažgali poslopje. V njem je zgorelo 40 ljudi, med njimi večina aktivistov KP Ukrajine in antifašistične organizacije “Borba”. Nekateri so se vrgli skozi okno, a so jih nacisti ranjene na tleh do smrti pretepali s koli. 

 

Zločin, ki dokazuje, kako je kultura “pogroma” prisotna v vrstah ukrajinskih nacifašistov, ki so jih ZDA in EU postavili na oblast v Kijevu po državnem udaru z Majdana. Hunta v Kijevu je te dni organizirala, pod skrbno režijo voditelja CIA, ki je prispel v Ukrajino, “protiteroristično akcijo”, oziroma napad na uporne pokrajine, kjer imajo antifašisti in rusko govoreči državljani večino, bodisi na jugovzhodu države, kakor tudi v Odesi ob Črnem morju. 

Ni zato naključje, da policija in sodstvo niso požigalcem in morilcem v Odesi storili ničesar, češ da se le borili proti teroristom in separatistom, žrtvam pa so skrbno pregledovali dokumente, če bi slučajno med njimi bil kak ruski državljan. Dejansko pa so bili vsi ukrajinski državljani, le da niso bili nacisti. 

Kar pa je grozno in vsake obsodbe vredno je poročanje naših občil, časopisov, radia in televizij, ki trobijo vsi v isti rog in prikazujejo dogodke v Ukrajini kot spopad med “proevriopskimi” in “proruskimi” elementi, pozabljajo pa, da so “proevropski” v resnici nacisti, ki jih EU in ZDA podpirajo v svojem svetovnem spopadu za nadzor energedtskih žil. Čez Ukrajino gre namreč 15 plinovodov, naftovodov in drugih infrastruktur. 

Vsaj slovenski časopis bi se bil spomnil, kako požig delavske zbornice v Odesi spominja na požig Balkana v Trstu, 20 julija 1920.