Pa ga je le odneslo…

  Pa je vendar odneslo ministra Claudia Scajolo, na katerega pada sum, da mu je podjetnik Anemone, znan po prijateljevanju s šefom civilne zaščite Bertolasom, kupil dve tretjini stanovanja nasproti Koloseju, vrednega več kot poldrugi milijon evrov (tri milijarde lir).

{jcomments on}

Podrl se je pomemben steber desničarske oblasti, saj Scajola ni kdorkoli. Je bivši demokristjan, ki ima v domači Liguriji tako vilo, da se kosa z Berlusconijem. V njegovih vladah je bil notranji minister, zdaj pa še minister za gospodarstvo, vmes pa je bil tudi koordinator stranke “Forza, Italia”, kar pomeni, da je bil drugi mož po Berlusconiju.
Scajola je znan po svoji grobosti, kar je dokazal kot notranji minister. Tedaj so teroristi rdečih brigad umorili Marca Biagija, svetovalca v ministrstvu za delo. Malo pred tem so Biagiju odvzeli policijsko spremstvo, kar je morilcem znatno olajšalo delo. Časnikarjem, ki so spraševali ministra, zakaj so se tako odločili, je Scajola odgovoril, da je Biagi “lomil jajca” (rompicoglioni). Ob valu ogorčenja, ki se je dvignil v Italiji, je moral Scajola odstopiti.
Zdaj, ko ga je spet odneslo, ga njegovi pajdaši in somišljeniki hvalijo, češ da je dobro opravil svoje delo. Pa poglejmo, zakaj ga tako hvalijo in po čem se ga bomo spominjali. Scajola je namreč boter programa uplinjevalnikov (tudi v Žavljah) in vračanja k jedrskim elektrarnam.
Mi, Slovenci v Italiji, pa se ga bomo spomnili tudi po dekretu, ki nosi njegovo ime. Dekret je nasilno in v nasprotju z mednarodnimi sporazumi (Londonski Memorandum) uvedel enojezične osebne izkaznice tudi v občinah, kjer je bila dvojezičnost obvezna vsa povojna leta…
Osebno ne verjamem, da bo Scajola dolgobrez oblasti. Ga bo Črni vitez nekako že rešil, saj mu je vedno zvesto služil.

Problem je vsekakor v vladi, ki se lahko vsak čas sesuje zaradi splošne korupcije. Senator Ciarrapico, gradbenik Caltagirone, bivši minister Lunardi itd itd.