Talibani in telebani

    Pred 150 leti je Piemont poslal 15 tisoč bersaljerjev pod poveljstvom generala La Marmore v vojno proti Rusom na Krimu. Piemontski premier grof Camillo Benso di Cavour je tedaj ekspedicijo skupaj z angleži in drugimi zahodnimi vojašmimi silami iskreno opravičil tako: “Par tisoč mrtvih nam bo zagotovilo mesto ob mirovni mizi.”

{jcomments on}

 

    Cavour je skratka bil iskren in ni slepomišil, kakor sedanji in polpretekli italijanski oblastniki, ki so mposlali italijanske vojake v Afganistan zato, da bi ugodili ZDA, ki so po letalskem napadu na newyorška nebotičniška dvojčka sklenile, da bodo kaznovale Osamo bin Ladna in njegovo teroristično organizacijo z uničenjem talibanskega režima v Kabulu. Režima, ki so ga bile postavile same s pomočjo pakistanskih tajnih služb v času protisovjetske gverile. Osama bin Laden je bil tedaj na plačilnem seznamu agencije CIA, kakor tudi pozneje, ko se je bolril v Bosni s svojimi mihažedini in nato v Kosovu, kjer je pomagal organizirati UCK.   Vojno v Afganistanu je napovedal Bush jr. sedaj pa jo negotovo nadaljuje Obam, ki je tjudi obljubil, da se bo iz te države umaknil. A nima dovolj poguma in bi raje počakal na ponovno izvolitev, ko bi ne tvegal več nič. 

    Odtlej je udeležba v tej nesmiselni vojni, imenovani mirovna ekspedicija, da bi zakrili kršitev 11.člena italijanske ustave, postala nekakšen nacionalni dogovor vseh parlamentarnih strank, od skrajne desnice do “democrats”. In tako sedaj, ko so v Italijo pripeljali nadaljna štiri trupla, La Russa in Fassino tekmujeta, kdo bo bolj proameriški in za vojno. Oba predlagata, naj bi odslej kar bombardirali afganske vasi in naselja, po načelu, da bi poleg starcev, žena in otrok ubitili tudi nekaj talibanov. S katerimi se afganski “presednik” Karzai pogaja z ameriško vednostjo. Kar pomeni, da se bodo nekega dne zmenili za delitev oblasti, kar pa padlih italijanskih in drugih vojakov gvotovo ne bo obudilo iz smrti. Italija je v Afganistanu doslej izgubila 34 vojakov. Slovenija pa se je komaj odločila, da bo svoje vojake poslala v vojno, kar pomeni, da moramo samo počakati, kdaj bodo v Ljubljano pripeljali prvo krsto s posmrtnimi ostanki pripadnika slovenske vojske. (Ker je tako odločila vlada slovenskih telebanov!)

    Zato komunisti vztrajamo, da se moramo iz Afganistana umakniti  TAKOJ, KER TAM NIMAMO KAJ ISKATI.Kdor hoče, da tam ostanemo in še bombardiramo deželo, je očitno povezan z vojaško industrijo, ki za mastne denarce prodaja vladi in obrambnemu ministrstvu orožje, municijo, bombe in vse, kar prinaša smrt in rušenje.