Craxijev pajdaš na Fassinovi listi v Turinu

            Giuseppe (Giusy) La Ganga (63 let) je bil eden izmed glavnih Craxijevih sodelavcev, član direkcije PSI, odgovoren za krajevne uprave, načelnik poslanske skupine. Zaradi prejemanja podkupnin pri gradnji bolnišnice v Astiju je v okviru operacije »čistih rok« dogovorno prejel leto in osem mesecev zaporne kazni in pol milijarde lir globe.

 

{jcomments on}

Potem se je umaknil iz političnega življenja v zasebnost, dokler ga ni poklical županski kandidat v Turinu, demokrat Piero Fassino, ki ga je postavil na kandidatno listo Demokratske stranke za občinski svet.

            Fassino je svoj čas rehabilitiral Bettina Craxija, umrlega v tunizijskem Hammamethu po pravnomočni obsodbi na zaporno kazen zaradi korupcije, češ da je bil velik državnik in reformist, ki je pravilno ocenil razmere v Italiji in nakazal pravo pot, medtem ko se je njegov nasprotnik Enrico Berlinguer bridko zmotil, kar naj bi ga pripeljalo do prezgodnje smrti, ko se je zavedel, da je zavozil vse svoje politično življenje.

            Piero Fassino je tisti, ki je za referendum v Fiatovih tovarnah dejal, da bi glasoval za Marchionnejeve predloge krčenja delavskih pravic.

            Še bi lahko našteli »vrline« tega gospoda, ki je svoj čas bil celo politični tajnik Levih demokratov, vendar mislimo, da je dovolj. Če bi živeli v Turinu bi gotovo ne glasovali ne zanj, ne za demokrate, še manj pa za bivšega Craxijevega pajdaša La Gango.