Upravne volitive v Občini Devin Nabrežina

Predstavitev liste Zveze levice
“Smo navdušeni in optimistično naravnani”, tako bi lahko strnili splošno vzdušje v okviru katerega je potekala javna predstavitev liste kandidatk in kandidatov Zveze levice (skupna lista Komunistične Prenove in Slovenskih in Italijanskih Komunistov).

Nosilka liste je mlada prekerna delavka z univerzitetno izobrazbo in v njej so še delavci, uradniki, strokovnjaki, ki so vsi skupaj voljni vložitve svojega truda in prizadevanja za novo občinsko upravo, ki si jo zamišljajo pod vodstvom županskega kandidata Vladimirja Kukanje, zmagovalca na nedavnih koalicijskih primarnih volitvah. Najmlajši kandidat na seznamu je študent, najstarejši pa upokojeni železničar.

Se bo torej vse najlepše izteklo brez kakršnihkoli težav? “Kje pa, dobro vemo, da vladata malodušje in nezaupanje v odnosu do politike in strank, čeprav vse to prijhaja iz osrednjih oblastniških palač in prav gotovo nimajo veliko skupnega z življenjem in vsakodnvnimi izkušnjami naših vasi in zaselkov. Zato bomo skupaj z ostalimi koalicijksimi partnerji izvedli obširno in kapilarno volilno kampanjo, v kateri bo mesto za odkrito soočenje in za poglobitev temeljnih vprašanj. Srečali se bomo neposredno z občani v vseh občinskih vaseh in zaselkih. Menimo, da bomo tako lahko poudarili svojo drugačnost in oddaljenost od skorumpiranega ozračja, ki je žal skvarilo politico, ki je za nas in za toliko drugih sestavljena predvsem iz poštenosti, resnosti, požrtvovalnosti in prostovoljne dejavnosti. Ponašamo se lahko z večletno dejavnostjo v domala vseh sredinah na našem ozemlju, ki bogatijo družbeno bit in skrbijo za ohranitev tradicij in kulture naših ljudi.

Listo sestavlja 12 kandidatk in kandidatov, italijanske in slovenske narodnosti. Vsi imajo bivališče ali službeno mesto na teritoriju občine Devin Nabrežina.

To so:
Tatjana Kobau (32 let),
Bruno Delvecchio (69 let),
Adriano Ferfolja (40 let),
Cristian Gabrovec (39 let),
Luigi Gentilini (58 let),
Maurizio Goat (41 let),
Giorgio Lansetti (57 let),
Elena Legiša (52 let),
Sandi Paulina (19 let – neodvisen),
Sonja Rebula (32 let – neodvisna),
Bruno Venturini (57 let),
Giorgio Zaccaria (54 let).

Tiskovno sporočilo Zveze Levice

Za sledit rezultatom volitev, klikni tu