Enotnost v raznolikosti

Enostnost v raznolikosti. Ta je bila rdeča nit tiskovne konference v soboto v Kavarni San Marco v Trstu, kjer je potekala razprava z naslovom Grčija in Italija: stališča komunistov. Srečanje sta uvedla deželni tajnik KSI (Komunistična Stranka Italije) Stojan Spetič in predsednik KSI Antonio Cuffaro. Častni gost pa je bil državni tajnik KSI Cesare Procaccini, ki je v teh dnevih na obisku v Trstu.

{jcomments on}

 

Procaccini je na kratko orisal politično sliko Italije in vzpostavil potrebo po združeni levici. “To ne pomeni, da se moramo odreči svoji strankarski pripadnosti, temveč da moramo biti enotni v boju za ohranjanje delavskih in socialnih pravic, ki so danes zaradi ukrepov Renzjeve vlade pod velikim vprašajem. Skratka enotnost v raznolikosti. Grčija docet.“

Na konferenci je bilo govora tudi o apelu Združenja za obnovo KPI , ki ga je do danes podpisalo več kot 1000 ljudi, iz vrst KPI,  SKP, civilne družbe in vseh tistih, ki se prepoznajo v idealih Gramscija, Togliattija in Berlinguerja, katerih sporočilo, meni Procaccini, je danes še kako aktualno in potrebno.

Sledila je zanimiva razprava, ki se je nadaljevala tudi zvečer na deželnem shodu KSI v ljudskem domu P.Togliatti pri Sv.Sergiju v Trstu (SM)