Fedrigova obsedenost z zapiranjem meja

Risultato immagini per fedriga riccardi coironavirus

Predsednik deželne vlade Furlanije Julijske krajine Fedriga, eden izmed državnih voditeljev Salvinijeve Lige, je obseden z željo, da bi zaprl mejo s Slovenijo. In to od nekdaj, saj je govoril o zidu ali ograji že pred letom dni, da bi preprečil prihod beguncev. Zdaj pa se je na to spomnil zaradi pojavov koronavirusa v Lombardiji in Venetu. Vlado je prosil, naj uvede na mejah takšno kontrolo, kakršno imajo na letališčih.

{jcomments on}

Po domače povedano, kontrolo dokumentov in merjenje temperature vsakega, ki bi se pojavil na meji. Se spominjate dolgih kolon na Frnetičih? To je njegova želja, ki je na srečo v Rimu niso poslušali. Navsezadnje so okužbe s koronavirusom v Italiji, ne v Sloveniji ali Avstriji. In ti državi brez pretiranega hrupa skrbijo, da je položaj pod kontrolo. In prav to je dokaz, da Fedriga neodgovorno širi paniko in zganja propagando v upanju, da mu kapne kakšen glas več. Sram naj ga bo. A vemo, da je nesramen.

Naj se trorej potolaži s tem, da je dal zapreti univerze, da razmišlja o prepovedi javnih manifestacij in prireditev in je zato oklical izjemno stanje s poudarkom, da bo tako lahko lažje trosil proračunski denar.