Tiskovno sporočilo medijem

Včasih je bila Iskra – Glas komunistov (in neopredeljene levice), mesečnik, ki je redno izhajal in dosegal na stotine slovenskih družin in posameznic ter posameznikov, ki so lahko od blizu in iz prve roke pridobivali informacije o dejavnosti tedanje SKP, ampak tudi v splošnem lahko izvedeli za stališča in komentarje tako imenovane širše neopredeljene levice v odnosu do najbolj žgočih in aktualnih političnih tem, mednarodnih in italijanskih dogodkov – in seveda tudi v odnosu do zamejskih dogajanj.
{jcomments on}

Ukinitev izhajanja Iskre je bila posledica cepitve v okviru takratne SKP. Odtlej je minilo že veliko časa, marsikaj se je spremenilo, danes pa so ponovno dozorele razmere za proces združevanja na levici, ki ga zaenkrat po našem mnenju še najbolj udejanja novonastala Federacija (ali Zveza) Alternativne Levice, ki zaenkrat v Italiji združuje dve komunistični stranki (SKP in SIK), vsedržavno gibanje (Socialismo 2000) in združenje bolj izrazito levičarsko opredeljenih sindikalistov v okviru CGIL (Lavoro e Solidarietà).

Iskraonline pa ne namerava zgolj prevzeti dediščine in nadaljevati poslanstvo tedanje Iskre. Tako imenovani elektronski mediji so danes veliko neposrednejši od klasičnih listov, omogočajo interakcijo, selektivno iskanje, povezave z drugimi mediji preko linkov…

To novo avanturo začenjamo z ambicijo, da bi Iskraonline postala skupni medijski prostor – pretežno v slovenščini – ne samo tistih, ki se prepoznavajo v Federaciji Alternativne Levice in obstoječih komunističnih strankah, ampak vseh tistih, ki se uvrščajo v krog izrazitih levičarjev, čeprav neopredeljenih. Razen tega pa bo skušala postati povezovalni mediji levičarjev na tem področju Italije, v Sloveniji, na Koroškem in tudi na Hrvaškem (zaenkrat zagotovo področje Istre in Primorsko Goranske regije), kar bi nekako sodilo k aktivni podpori projekta Foruma Evropske Levice Alpe Jadran.

V začetku smo še maloštevilni, ampak polni zagona. Zato bomo veseli vaših prispevkov, vaših komentarjev, predvsem pa vašega aktivnega pristopanja k temu projektu, ki je na stežaj odprt vsem tistim, ki se kljub težavam sedanje faze prepričano uvrščajo “na levo”.
http://www.iskraonline.eu/